Laatste dag in Kyoto

Kyoto – Ik word wakker met een stevige rugpijn, waarschijnlijk was de combinatie op de grond slapen en te ver fietsen op een klein fietsje iets teveel van het goede. Ik kan amper rechtop staan. Toch maar even doorbijten, we gaan naar Fushimi Inari, de tempel ter ere van de god van de rijst, die als symbool twee vossen heeft. Het is samen met Mount Fuji de populairste attractie van Japan dus we zijn op het ergste voorbereid. Bovendien zijn we er in 2005 al geweest, toen was het goed te doen.
Onderweg er naartoe kom ik in botsing met Liesbeth, gevolg: twee kapotte slippers van Liesbeth. Dan maar op blote voeten verder tot we een winkel tegenkomen. Die winkel wordt een warenhuis in het mega-station van Kyoto en drie dames zijn een half uur bezig geweest om een paar slippers te zoeken in het magazijn in de juiste maat. Maar het is gelukt en ze zijn nog leuk ook.

IMG_0756.JPG
Ontbijt met sushi op het station, betere kwaliteit dan in de stad van dezelfde keten (Musashi) en verder gaat het in de hitte, naar het zuiden van de stad. Onderweg wilde ik nog even op zoek naar het hoofdkantoor van Nintendo en we hebben het gevonden. Alles gebeurt hier, alle games worden hier ontwikkeld, in één gebouw, allemaal om fraude en uitlekken te voorkomen. Het is geen uitnodigend gebouw, duidelijk niet voor toeristen. Toch vind ik het erg tof om hier even langs te gaan, al is het maar voor de foto.

IMG_1912.JPG
Naar het oosten, over de rivier, ligt Inari. Een rit van een kwartiertje. Het is inderdaad erg druk, we besluiten om de beroemde torii-wandeling te laten voor wat het is en lopen een stukje omhoog door een bamboebos tot we een begraafplaats met badhuis tegenkomen, alleen in Japan is dat een logische combinatie.

IMG_0751.JPG

IMG_0752.JPG

IMG_0753.JPG
Teruggefietst langs de heerlijke rivier naar het noorden voor de Kuro Pearl burger van Burger King. Er is in die miljoenenstad maar één BK, we komen er alleen Amerikanen tegen. De hamburger is prima, Liesbeth: mwah.

IMG_0754.JPG

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *