Tokyo…

Tokyo…

Tokyo komt altijd op ons over als een heleboel dorpen, verbonden door de treinen. Dat voelt weer zo, nu we de stad binnenkomen. De Airport Express Keisei-liner komt aan op ‘ons’ station Nippori, één van de 29 dorpen aan de binnenring die gevormd wordt door de Yamanote van Japan Rail.

Volgens de instructie moeten we de North gate hebben en de west exit. Die kennen we. Plotseling staan we op straat, links Yanaka Cemetery, de weg glooit naar beneden, daar moeten we heen. Binnen twee minuten zien we de poort van de winkelstraat Yanaka Ginza en het moderne blok waar ons appartement zit. De sleutel hangt zoals beloofd aan het hek en we zijn er.

Het is een luxe huisje met een groot balkon, goed geïsoleerd en met een apart toilet. Als de schuifdeur dicht is, hoor je nauwelijks iets van de mensen op de trappen terwijl dat toch vlakbij is.

De rest van de dag wandelen we wat door de wijk, rustig en ouderwets is het, met kleine huisjes, winkeltjes en veel groen van tuintjes en tempels. De enige drukte is de winkelstraat, al eindigt het allemaal vrij vroeg, lijkt het. Niet erg, wij zijn inmiddels gewend om negen uur naar bed te gaan, dat wil ik best volhouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *