Onroerend goed…


Japan is een land van diepe tradities. Zo is het bij onroerend goed gebruikelijk om het woonoppervlak uit te drukken in tatami-matten. Dat zijn rietmatten met een formaat van 188 bij 76 cm. Elke Japanner heeft een beeld bij die afmetingen dus als een kamer 6,5 tatami-matten is, weet hij of zij onmiddellijk hoe groot dat is.
Dit is trouwens een standaard appartement in Tokyo. Het kost ongeveer 650 euro. Daar komen nog wel allerlei kosten bij. Door de standaard benadering van huizen en formaten, is Tokyo de enige wereldstad waar iedereen kan wonen qua kosten.

Volgende > Bericht

< Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Willem en Marijke maandag 29 mei 2017

    Qua kosten lijkt me dat heel redelijk… is dit een bijzonder klein appartement en voor hoeveel personen zou het volgens de Japanse normen geschikt zijn? en inderdaad mooi die traditionele benadering, dat kennen wij hier in Griekenland ook: als je een boer de weg vraagt naar een dorp en dan vraagt hoe ver het is, luidt het antwoord bij voorbeeld ‘4 sigaretten’ d.w.z. je doet er even lang over om er te komen, als je er over doet om 4 sigaretten te roken.

  2. jrndnkr maandag 29 mei 2017 — Berichtauteur

    Dit is een ‘echt’ appartement, met apart toilet en wastafel met gescheiden douche/badje. Woon/slaapkamer is één, ook geen eethoek. Zie goo.gl/sgojQ4 voor details. De meeste apps in Tokyo zijn iets kleiner maar wat heb je nodig?

Geef een reactie

© 2022 Gunforhire.nl