Onderweg naar Chichibu…

Na de wandeling, die meer energie kostte dan we dachten, zijn we blij dat de schoenen uit mogen. We vervolgen onze reis door de bergen en moeten eerst door een toltunnel. In Japan wordt geen wegenbelasting betaald maar de hoofdwegen zijn tol. Dat gaat aardig in de papieren lopen maar er zijn bijna altijd alternatieven. Alleen over de baai van Tokyo en bij deze tunnel hebben we geen keus.

We zijn op weg naar Chichibu, dat is een stad halverwege Nikko, ons uiteindelijke doel. We rijden op de borden, zonder navigatie, leuk maar opletten geblazen. De uitzichten zijn adembenemend, een en al haarspeldbochten en steile afgronden. We rijden langs stuwmeren en mooie dorpjes met rijstvelden, boomgaarden en groentetuintjes.

Als we langzaam weer afdalen – de engine break versnelling komt van pas – rijden we voorbij een parkeerplaats en twee bochten verder denkt Liesbeth dat dat onze stop was.

Het duurt een paar kilometer voordat ik kan keren maar ze had gelijk, het is de Michi no Eki die we uitgezocht hadden. Het is een speciale, want er is een onsen. Dat willen we niet missen natuurlijk. Er is niks beters dan weken in heet stomend water in zo’n omgeving. Het is een prachtige plek, aan een pas, omringd door hoge bergen die dicht begroeid zijn.

Natuurlijk wordt er ook gegeten. Dit is Udon met tempura, een grote garnaal en Kakiage, een soort koekje.

Volgende > Bericht

< Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Jan Donker woensdag 17 mei 2017

    meer dan mooi en super informatief wel veel eet cultuur,ik ben midder gewend.
    feijenoord is kampioen en de formatie is mislukt.
    fijne verdere reis.
    gr. Jan

Geef een reactie

© 2022 Gunforhire.nl