Odaiba…

Het is een beetje een traditie aan het worden, als we in Tokyo zijn, gaan we naar Odaiba. Dat is een opgespoten eiland in Tokyo Bay, vol met entertainment en technologiebedrijven.

Er is een speciale trein naartoe aangelegd, het is een bus zonder chauffeur, de Yurikamome, die een geweldig uitzicht biedt over Tokyo en de baai en over een verhoogde baan rijdt met stations die ook in de hoogte liggen.

Zulke uitzichten, en die baasjes zitten te slapen…

Toen we er in 2005 voor het eerst waren, was het nog halfleeg. Er stond een groot reuzenrad, een paar bedrijven zoals de Fuji corp, Panasonic en Toyota waren er al neergestreken maar het was vooral uitgestrekt en wijds. Hoe anders in 2014, prachtige wandelpromenades, grote hotels, mooie stranden en veel groen, ongelooflijk wat er kan veranderen in een paar jaar.

Waar we speciaal voor komen, is een grote hal vol met arcade kasten, de meeste van een paar jaar geleden. Echt van alles is er te doen, racen met Mario Kart, Shuffle Puck maar ook Japanse gokkasten die Pachinko heten en een soort verticale flipperkasten zijn. Onbegrijpelijk voor ons. Verder vindt je er fotokasten, waar vooral tieners pasfotostickers maken met een thema en make up en allerlei toevoegingen. Die kasten worden Purikura genoemd.

Wij komen altijd voor een paar potjes racen, we spelen tegen elkaar met maximaal vier tegelijk.
Ook vindt je er honderden zogenaamde Gachapon, dat zijn ouderwetse dingen waar je een speeltje in zo’n bal uit kunt halen maar dan in een nieuw jasje. Het zijn series van zes of acht dingen die bij elkaar horen en jongeren geven er heel veel geld aan uit, een miljoenenindustrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *