Nikko…

In Nikko ligt het grootste tempelcomplex van Japan, het is daarom attractie no.1 en dus enorm druk. Aan de noordkant van de stad liggen de tempels verspreid op een steile heuvel en om alles te zien heb je twee dagen nodig.

Bijzonder om te bedenken dat het spul al meer dan 1000 jaar oud is. Het wordt constant gerestaureerd en er zijn altijd wel een paar gebouwen ingepakt.

Toen wij er waren, regende het flink en we hoopten dat het daarom met de drukte wel mee zou vallen. Hoe erg kan je je vergissen in zoiets? Er waren letterlijk tientallen bussen met schoolklassen en net zoveel met senioren. Dan nog 1000 mensen zoals wij en je hebt een beeld.

We zijn niet verder gekomen dan het eerste complex wat ook direct de mooiste is. Het is een Shinto-heiligdom, bestaand uit een aantal gebouwen en niveaus. Het is een en al pracht en praal met bladgoud en houtsnijwerk. Het was lastig om alles goed in beeld te brengen zonder al die parapluutjes en poncho’s, vandaar vooral foto’s van daken en bos. Het bos is trouwens iets bijzonders in Japan. Het bestaat vooral uit Cedars, een soort conifeer, die wel 60 meter kan worden en kaarsrecht omhoog groeit. Die oude bomen i.c.m. de architectuur is prachtig.

Volgende > Bericht

< Vorige Bericht

4 Reacties

 1. Marianne van den Boogaard zondag 21 mei 2017

  Prachtige foto’s ! En het zal zeker indrukwekkend zijn temidden van die enorme bomen.

 2. Marianne van den Boogaard zondag 21 mei 2017

  Liesbeth, gefeliciteerd alvast voor morgen!
  Ik wil niet zeggen “maak er ‘n mooie dag van” want de mooie dagen rijgen zich al aaneen en lekker eten doen jullie ongetwijfeld ook elke dag, maar toch: de beste wensen van ons!

 3. Jan Donker zondag 21 mei 2017

  Hoi Liesbeth,
  gefeliciteerd met je….verjaardag en nog een hele fijne vakantie gewenst.

  Jeroen je mag in het vervolg alleen nog boodschappen doen in Iets auto!

  groeten

 4. Niels woensdag 24 mei 2017

  De rode houten brug bij dit tempelcomplex ken ik dan weer uit de geschiedenis van de fotografie. In de 19e eeuw was het ook al een favoriete plek om te bezoeken, onder andere door fotografen. Google maar eens op “Nikko bridge albumen” en er komen prachtige, vaak (met de hand!) ingekleurde, vroege Japanse foto’s voorbij. Geniet ervan en groeten uit Apeldoorn!

Geef een reactie

© 2022 Gunforhire.nl