Mount Takao…

Vandaag zijn we naar Mount Takao geweest. Een treinreis van een uurtje naar het westen en toen waren we bij de eerste berg van de Chichibu-keten, Takao. Het is wel vreemd om te bedenken dat het nog steeds gewoon Tokyo is waar we zijn. We waren per ongeluk in de stoprein gestapt en dat hebben we geweten, hij heeft 53 stations aangedaan voordat we eindelijk stopten in de bergen.

Eerst gingen we een stukje met de stoeltjeslift en daarna een flinke wandeling naar de top. De berg wordt al eeuwen beschouwd als heilig en overal staan tempels. Ook wonen er twee geesten, die Tengu genoemd worden. Het zijn woeste strijders, de ene heeft een lange neus en de andere een snavel. Die moeten we te vriend houden.

Halverwege is het uitzicht al prachtig, tussen de bomen zien we Tokyo dat zich uitstrekt tot de horizon. Er staan gigantische bomen op de route, die worden ook aanbeden.

De top is een vlak plein met uitzichtpunten en horeca voor de drukte van het weekend, gelukkig is het vrij rustig als wij er zijn.

De wandeling naar beneden duurt een uurtje, het apenpark halverwege is helaas net dicht, dan maar een keer extra in de spiegel kijken vanavond.

Beneden staat dit mooie beeld van een vliegende eekhoorn, die wonen op de berg. We zijn ze jammer genoeg niet tegengekomen.

One thought on “Mount Takao…

  1. Jan Donker

    Wat een uitzicht, prachtig!
    Bedankt voor de kaart nooi eerder gehad uit Japan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *