Meer strand en zee…

De nacht bij de 7-ELEVEN is toch wat onrustig, de parkeerplaats wordt gebruikt als verzamelpunt voor de chauffeurs die in de vis werken dus we worden regelmatig wakker en zitten al ome zes uur weer in de zon, te kauwen op onze Onigiri.
We hebben nog één nacht over met de camper dus trekken we langs de kust naar het zuiden richting Mito, een havenstad waar Liesbeth ooit geweest is voor haar werk. Het blijkt enorm groot dus kijken we iets verder zuid, waar op de kaart een mooi strand te zien is met een klif en en vuurtoren, het heet Choshi.
Het blijkt een prachtig plekje met heel weinig mensen en een leuk pleintje waar ons autootje prima een nachtje kan staan.
We wandelen langs de kliffen en over het strand, mooi hoor. Het oogt een beetje Engels, een kronkelende kustweg met mooie uitzichten. Er is een groot hotel met een onsen en een buitenbadje voor onze voetjes.
Als het donker wordt, gaat de lamp van de vuurtoren aan om het beeld compleet te maken. De nacht wordt minder leuk, er zijn gigantisch veel muggen die hun weg weten te vinden naar binnen, de camper in. We zijn blij als het weer licht is, en verlangen naar Tokyo en een echt bed aan het eind van deze nieuwe dag.

Volgende > Bericht

< Vorige Bericht

3 Reacties

 1. Jan Donker zondag 28 mei 2017

  Inderdaad wat Engels. Wat zijn onsen?Is het daar warm? hier wel, lfs Jan en Iet

 2. Marjan Schotsman zondag 28 mei 2017

  Hoi reizigers,

  Eindelijk begonnen aan jullie reisverhaal, kon alle belevenissen in een adem uitlezen. Geweldig!
  Ik denk dat jullie nu ‘nomaden’ af zijn en inmiddels stad bewoners zijn. Ben benieuwd hoe dat bevalt, dat krijgen we vast wel te lezen.
  Ik wens jullie nog leuke dagen daar.

  Groetjes,
  Marjan

 3. jrndnkr maandag 29 mei 2017 — Berichtauteur

  Een onsen is een Japans thermaalbad met natuurlijk water, dus zonder toevoegingen of opwarming. Het mag alleen afgekoeld worden, dat is meestal ook nodig want het komt vaak kokend uit de grond. Er zit vaak zwavel bij maar ook koolzuur en andere stoffen. Er zijn er duizenden in Japan, vooral op het platteland. Er zijn vaak luxe hotels omheen gebouwd, dan vinden wij het niet leuk. Soms is het een open schuurtje aan de rivier, dan worden we blij.

Geef een reactie

© 2022 Gunforhire.nl