Groen blaadje…

Het viel me op dat voor- en achterop het campertje dat we huren in Narita een geel/groene sticker zit, een soort pijl. Ik had het al eerder gezien maar er verder geen aandacht aan besteed. Ik dacht dat het iets was van de campervereniging of zo. Totdat ik diezelfde sticker weer tegenkwam, dit keer in een YouTube-filmpje en hij zat op een gewone auto. Het betekent dus iets anders dan ik dacht.

Na het nodige zoekwerk ben ik er achter. Het is een Shoshinsha, een groen blaadje en het staat voor Inexperienced Driver oftewel onervaren bestuurder en is bedoeld als waarschuwing voor de andere automobilisten. Op zich best logisch, veel mensen die een camper huren, hebben weinig ervaring met dat formaat auto, en zijn ook nog in een vreemd land waar aan de andere kant van de weg gereden wordt. Op dezelfde pagina zag ik dat er ook een sticker is voor oudere bestuurders, die heet Koreisha, herfstblad. Mooie symboliek wel die voor iedereen duidelijk is.

Verder is er ook nog een sticker voor doven en slechthorenden, dat is een vlinder in een cirkel. Ik geloof dat die Wakaba heet.

Volgende > Bericht

< Vorige Bericht

Geef een reactie

© 2022 Gunforhire.nl