De bomen van Nikko…

Nikko is al eeuwen een belangrijke plek voor zowel het boeddhisme als het Shintoisme. De stad trok veel pelgrims die overal vandaan kwamen, meestal te voet. De bestuurders van de stad bedachten 350 jaar geleden een plan om al dat bezoek letterlijk in goede banen te leiden door een bomenallee aan te leggen door de vallei, leidend maar de heiligdommen in de bergen.

Er werd besloten tot het planten van Cedars, aan weerszijden van de belangrijkste wegen vanuit het zuiden. Uiteindelijk is 35 kilometer aangeplant en het grootste deel staat er nu, 350 jaar later, nog. Het zijn enorme conifeerachtige bomen van 50, 60 meter hoog die geen licht doorlaten op de weg eronder. Heel indrukwekkend, dwars door zo’n drukke stad heen, op maar een paar plekken onderbroken door spoor of weg.
Sinds een aantal jaar wordt serieus actie ondernomen om de boel te conserveren, de wegen eromheen worden bijvoorbeeld gefundeerd met holle blokken om de wortels meer ruimte te geven zodat dit unieke levende monument zo lang mogelijk bewaard blijft.

Volgende > Bericht

< Vorige Bericht

Geef een reactie

© 2022 Gunforhire.nl