Voorbereidingen…

Voorbereidingen…

Het is inmiddels traditie om kleding te bedrukken voor onze vakanties in Japan. Speciaal voor dat doel heb ik een paar jaar geleden een kleine snijplotter aangeschaft waarmee ik ontwerpen kan uitsnijden om ze daarna op trui of tshirt te drukken met een speciale pers. Het begint met een idee wat ik wil maken en daarna komt het proces van schetsen en tekenen. Tekst en plaatjes combineren tot een goed ontwerp.

Een inkijkje in het ontwerpproces…

Dat tekenen doe ik in Illustrator van Adobe, dat is een zogenaamd vectorprogramma. Het is het meest geschikt om logo’s en dergelijke te ontwerpen.

De Silhouette Cameo plotter, druk aan het werk…

Dat ontwerp stuur ik naar de plotter. Dat is een soort printer alleen dat met een klein mesje in plaats van inkt. Als hij klaar is met snijden, moet je met de hand wegpeuteren wat je niet wilt drukken. Daarna leg je het ontwerp op de stof en pers je het in 15 seconden vast. De plastic drager kan je er daarna af trekken.

Dit is het geworden, Japan 2022 met in het midden links een Japans gelukspoppetje
Daruma en rechts tanuki, de Japanse wasbeerhond.
Voor Liesbeth heb ik een mooie kleur goud gekozen voor de opdruk.

Liesbeth wilde iets heel anders. Uiteindelijk is het een cirkelvormig ontwerp geworden met in het midden een takje van de ginkgo, de nationale boom van Japan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *