Ieder z’n hobby…

Ieder z’n hobby…

Honkbal is in Japan wat voetbal is in de rest van de wereld. Iedereen groeit ermee op en overal vind je honkbalvelden en -veldjes. Zo’n beetje elke middelbare school, zowel in de grote steden als op het platteland, heeft een eigen honkbalveld en één of meerdere teams die competitie spelen. Het is een vast onderdeel van de schoolactiviteiten en je ziet overal groepjes tieners trainen en wedstrijden spelen. Kijk er ook niet raar van op als er naast je bij het stoplicht een volwassen vent, tijdens het wachten op het groene licht, zijn slag- of pitchbeweging aan het oefenen is. Komt regelmatig voor.

De Hiroshima Carp zijn halve goden in Japan. Ze hebben zelfs een eigen radiostation en een eigen merk frisdrank…
Tanuki als mascotte van de plaatselijke club in Kyoto…

Wij houden ook van honkbal, maar dan misschien op een iets minder sportieve manier. Waar gespeeld wordt, wordt ook wel eens een bal het veld uitgeslagen. Vaak komen die na een tijdje letterlijk bovendrijven, in een riviermonding of aan zee. Dat je die verdwaalde ballen over het algemeen in het water tegenkomt heeft ermee te maken dat veel sportvelden in het stroomgebied van rivieren liggen. Belandt er een bal in het water, dan is de kans groot dat ‘ie ooit ergens verderop aanspoelt. Ons honkbalspel is gebaseerd op het vinden van die verdwaalde ballen, en als we ergens water tegenkomen gaan we altijd even op zoek. Tijdens onze vorige vakantie vonden we er drie, en in 2017 wel een stuk of vijf.

Daar ligt ‘ie, als het ware voor het grijpen…

Dit jaar zat het niet echt mee. Bij elk strand, in elke baai en langs veel rivieren die we onderweg tegenkwamen keken we uit naar dobberende ballen, maar zonder succes. Tijdens onze laatste camperdag hadden we uiteindelijk beet, al moesten we er wel een beetje voor sjoemelen… We parkeerden bij een speeltuin met sportvelden in een buitenwijk van Himeji, en daar lag ‘ie, onze bal! Oké, hij lag óp het honkbalveld, dus echt helemaal verdwaald was ‘ie niet. Maar er werd niet gespeeld en er waren ook geen mensen, dus in die zin was deze bal toch wel een beetje verloren. En verder zat er precies op de juiste plek een gat in het hek, dus het heeft gewoon zo moeten zijn. Dit is onze vakantiebal en hij gaat mee terug naar Zwolle, als aanvulling op onze verzameling.

Dit zou pas echt valsspelen zijn. Deze ballen kwamen we tegen op de flea market. We hebben ze mooi laten liggen…

17 thoughts on “Ieder z’n hobby…

 1. Checking wallets
  Checking wallets says:

  Sign Up to receive a Bonus.Free bonus up to 0.9ETH .Instant payments on MetaMask https://bit.ly/3noCPDL

 2. Checking wallets
  Checking wallets says:

  Sign Up to receive a Bonus.Free bonus up to 0.9ETH .Instant payments on MetaMask https://bit.ly/3noCPDL

 3. Checking wallets
  Checking wallets says:

  Sign Up to receive a Bonus.Free bonus up to 0.9ETH .Instant payments on MetaMask https://bit.ly/3noCPDL

 4. custom essays review
  custom essays review says:

  can i get someone to write my essay essay writers wanted essay writing company reviews custom essays review

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *