Dag Shikoku, hallo Kyushu!

Dag Shikoku, hallo Kyushu!

De route van Shikoku naar Kyushu met een flink stuk per boot.

We genieten van heerlijk weer en prachtige uitzichten als we op ons gemak Shikoku doorkruisen. Maar op een gegeven moment is het eiland op, letterlijk. We komen aan op Cape Sada bij een uitkijkpunt met een vuurtoren, en van daaruit kunnen we onze volgende bestemming al in de verte zien liggen: Het zuideiland Kyushu en de stad Beppu!

Het meest westelijke puntje van Shikoku, Cape Sada. in de verte ligt Kyushu…

Het is een doordeweekse dag en het eind van de middag, dus het is bijzonder rustig op de parkeerplaats waar we onze overnachting hebben gepland. Met borden wordt gewaarschuwd voor wilde zwijnen, spannend! Die beesten laten zich jammer genoeg niet zien, wel stikt het er van de muggen. Dat hadden ze ons ook best even kunnen vertellen, dan had ik onze Jungle Formula ook ingepakt…

Loslopend wild! Compleet met uitgebreide instructie over hoe te handelen bij een ontmoeting…

In de haven van Misaki Port ligt de volgende ochtend de veerboot klaar die ons overzet naar Kyushu, en daarmee verruilen we het land van de mandarinaasappels voor dat van de natuurlijke bronnen, buitenbaden en badhuizen.

Dag Shikoku, je was prachtig!

We rollen van de veerboot af in Oita en zetten onze reis voort naar Beppu, maar niet voordat we een tussenstop maken bij een zogenaamde Natural Zoo, een apenpark op een berg waar we net op tijd aankomen voor het voederen van de grootste groep van meer dan 600 dieren. Ze leven in het wild op de berg en komen dagelijks op vaste tijden naar beneden om te eten.

Lekker vlooien in de zon…

One thought on “Dag Shikoku, hallo Kyushu!

  1. J.M.

    lang gewacht en toch gekomen;
    een prachtige trip na heel lang dromen;
    geniet van alle vergezichten
    en stuur nog meer van die mooie berichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *