Voor als je van koken houdt…

Tokyo/Asakusa – Zaterdagochtend zijn we in de trein gestapt om tegen de klokrichting in met de Yamanotelijn naar Ueno te rijden. Het doel was Kappabashi Dori, een straat van 500 meter lang met aan weerszijden uitsluitend winkels die met koken te maken hebben, gericht op zowel particulieren als ook en vooral restauranthouders.
Het bleek één van de leukste dingen die we gedaan hebben in Tokyo, fantastisch! We hebben winkels gezien met alleen maar Japans aardewerk, met koperen pannen, met Neon letters, met Japanse messen (wow). Er waren winkels met alleen maar eetstokjes en winkels met niets anders dan rijstkokers. Stel je een speciaalzaak op kookgebied in Nederland voor en van elk onderwerp in die winkel had je hier tien speciaalzaken. Er was zoveel te zien dat ik te weinig foto’s heb gemaakt wegens teveel prikkels.
Ik heb een prachtig keukenmes gekocht, een Santoku van Japans VG-10 staal maar daarover later meer…

UPDATE: totaal vergeten maar de reden dat we naar Kappabashi Dori wilden, was het feit dat er heel veel winkels zijn waar fake food verkocht wordt. Elke aanbieder van horeca in Japan heeft een etalage met plastic voorbeelden van wat er verkocht wordt. Dat gaat heel ver, van neppe ijsblokjes tot slagroom op pannenkoeken aan toe.
Al die plastic etenswaren worden verkocht in Kappabashi, big business!

IMG_1366.JPG
De hele straat is versierd in stijl…

IMG_1378.JPG
Iemand een kopje thee misschien?

IMG_1371.JPG
Door de bomen het bos enz…

IMG_0960.JPG
Dit mes dus…

Volgende > Bericht

< Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Marjan maandag 22 september 2014

    Hallo daar, wat een belevenissen! Geweldig avontuur en van al die eetplaatjes krijg ik wel trek. Bij thuiskomst met dat mes maar eens wat lekkers maken Jeroen! Kom ik snel langs. Groetjes, Marjan

Geef een reactie

© 2022 Gunforhire.nl