Ueno station en de markt Ameyayoko

Tokyo/Ueno – Liesbeth had om vier uur afgesproken met Akiko, een vriendin van een eerdere trip en om de tijd te doden tot het zover was, maakten we een rondje om het station van Ueno. Daar is een grote markt met zowel etenswaren als kleding en eigenlijk van alles. Toen we daar liepen, hadden we voor het eerst een klein beetje een idee van onveiligheid. Het was allemaal een beetje platter, volkser dan we tot nu toe gezien hadden in Japan. Wel interessant en kleurrijk en enorm rommelig met gigantisch veel lawaai, alles en iedereen schreeuwt door elkaar.

IMG_0707.JPG

IMG_0708.JPG

Toen we terug kwamen bij de Yamanotelijn moest er gegeten worden. Het werd sushi, een klein familierestaurant met een kaiten, een lopende band die de vissehapjes langsbrengt. Het verschil met Genki Sushi is dat er een sushichef voor je staat die druk bezig is en die je speciale bestellingen kunt doorgeven. De kwaliteit was dik in orde, deze soort sushi is wel iets duurder, vanaf ongeveer een euro tot vijf euro voor de speciale gerechten. De levendige sfeer is echter ook belangrijk, hebben we gemerkt. Er was maar plek voor 12 mensen, naast ons zat een man met zijn zoontje die van alles wilde weten over onze reis door Japan. Dat soort dingen maak je niet mee in een moderne variant zoals Genki of Uobei Sushi, ook al krijg je daar misschien meer waar voor je geld.

Volgende > Bericht

< Vorige Bericht

1 Reactie

  1. marco donderdag 25 september 2014

    Teringjantje, t’is toch echt wel een groooote stad. Jibbe vraagt of je ook die hete groene saus hebt gegeten bij de sushi, zoals Takel in CarsII toen ie ook in Tokyo was…

Geef een reactie

© 2022 Gunforhire.nl