Tokyo Sky Tree, 650 meter hoog alstublieft, dankuwel!

Tokyo/Asakusa – Zaterdagmiddag zijn we lopend de Sumida River overgestoken omdat we naar de Tokyo Sky tree wilden. Het regende een beetje maar dat was niet erg. De Sky Tree is met 650 meter het hoogste gebouw van AziĆ« en dat is best hoog!
We bleken niet de enigen die naar boven wilden, de wachttijd was drie kwartier maar dat was voortreffelijk geregeld zoals eigenlijk alles in Japan. Overal langs de wachtrij stonden Japanse meisjes met geinige uniformjurkjes die goed Engels spraken, de meisjes, niet de jurkjes. Na een half uur zagen we een bord met wat er allemaal niet mee mocht naar boven. Huisdieren, zelfs niet in een tas, stroomstootwapens, scharen en jelui raadt het al, messen en dus ook geen keukenmessen! Daar had ik er juist een van in mijn rugzak, gloednieuw en versgeslepen.
Het leek me verstandig om dit even te melden voordat we uitgebreid gefouilleerd zouden worden, een meter of 50 verderop in de rij. Japanners zijn eigenlijk altijd nogal behulpzaam ingesteld, dat was hier niet anders, de juffrouw het dichtst bij ons in de buurt keek heel ernstig toen ik het vertelde. Ze kon me echter zelf niet helpen, ik moest het vragen aan een beveiliger die een eindje verder stond op te letten. Ze liep wel met me mee. De bewuste pet sprak geen woord Engels dus ze kwam nog van pas. Samen liepen ze mee naar de tafel bij de ingang waar drie mensen bezig waren alle tassen binnenstebuiten te keren. Daar wilde ik helemaal niet zijn met met keukenmes, het verhaal werd uit de doeken gedaan door drie mensen waarvan er twee geen Engels spraken. Er verscheen vervolgens een juffrouw van algemeen nut die mij een badge gaf met daarop het woord visitor. Dat gaf mij het recht uit de rij te stappen en me te melden bij de informatiebalie helemaal aan het begin van de rij. Daar bleken -uit het zicht- kluisjes met een strenge, zeer officiƫle dame van gewicht die me een formulier van drie kantjes liet invullen en samen hebben we mijn mes achter slot en grendel veilig opgeborgen.
Toen mochten we naar boven, de lift ging heel hard, plop zeiden de oortjes, het was leuk en op de terugweg vergat ik bijna mijn mes.

IMG_0662.JPG

IMG_0669.JPG

IMG_0666.JPG

IMG_0670.JPG

Volgende > Bericht

< Vorige Bericht

Geef een reactie

© 2022 Gunforhire.nl