Rauwe vis is niet altijd Sashimi…

Tokyo/Ikebukuro – Terug in ons wijkje met 1,5 mln bewoners waren we best aan eten toe. Toevallig was het een uur of acht dus het mocht. Ik wist een goed sushirestaurant bij het station, daar wilden we heen.
De naam was Sushi Zanmai en het bleek niets teveel gezegd. Toen we de deur openden, werden we toegeschreeuwd door al het personeel zoals gebruikelijk in Japan. Snel neergeplofd aan de bar want zere poten. Geen woord Engels te vinden in de hele tent, lekker wel. Geweldig eten voor het grijpen maar je weet niet hoe het heet en wat het kost.
Met handen en voeten aan de hand van plaatjes uitgelegd dat we geen sushi of sashimi wilden maar Donburi, wat vlees (of vis) op rijst betekent. Dat wilde de chef ons best voorzetten en het was geweldig. Prima eten en dito sfeer.

IMG_0659.JPG
Dit had Liesbeth gekozen, drie soorten tonijn…

IMG_0658.JPG
Hier moest ik het mee doen, 12 soorten rauwe vis…

One thought on “Rauwe vis is niet altijd Sashimi…

  1. Marianne

    Geweldig leuk, Jeroen, al die verslagen plus foto’s!
    Jullie hadden je goed voorbereid en pakken ook veel . Als je op deze voet doorgaat zijn jullie na afloop aan vakantie toe, denk ik.
    groet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *