Ontbijt en go…

Tokyo/Ikebukuro – als we rond een uur of negen nogal verfrommeld naast ons bed staan is het moeilijk op gang komen. Na vijf minuutjes lopen zijn we op het station Ikebukuro en daar wacht in de kelder Edy’s Bread Café. Dat blijkt steeds weer onze redding. Fantastische koffie en honderd soorten heerlijke broodjes. Wat we die dag ook van plan zijn, een klein half uurtje wakker worden hiero hoort erbij. Het is wat met die broodjes. In Nederland is er een duidelijk onderscheid tussen hartig en zoet. Dat verschil is in Japan eigenlijk niet te maken. We kunnen niet lezen wat er in de verschillende broodjes zit dus gokken we maar. Dat levert leuke verrassingen op. Zo had ik een broodje dat gevuld bleek met gerookte zalm en Liesbeth had een zoet ruikend bolletje dat qua smaak tussen van alles in zat, gevuld met bonenpasta. Met toetjes is het al niet anders, die zijn ook niet heel zoet en vaak zelfs zoutig maar altijd bijzonder.

IMG_1414.JPG

IMG_1248.JPG

IMG_1250.JPG

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *