Onderweg naar Kagoshima

En we zijn weg, onderweg naar Kagoshima. Dat is een stad helemaal in het zuiden van het meest zuidelijke hoofdeiland, Kyushu genaamd. Het is een aardige afstand maar de Shinkansen Sakura maakt er gehakt van.

IMG_0812.JPG
Zo ziet het er onderweg uit, niet slecht toch?

Voor deze trein hebben we stoelen gereserveerd, met onze kaart kost dat niets extra. Als een Japanner wil reserveren, moet hij bijna dertig euro betalen. Als we zitten, blijkt dat het altijd nog beter kan dan we dachten. Niet te geloven, zo luxe. Deze wagens hebben maar vier stoelen in de breedte, geen vijf en het gangpad zit in het midden. Mijn rug vindt het heerlijk, en we moeten nog een paar uur!

IMG_0813.JPG
Netjes toch? Zelfs als je zoals wij 1 meter 75 bent, is er zoveel beenruimte dat de tassen er gewoon bij passen.

IMG_0807.JPG
Aardig strakke bekkies, moe maar gelukkig.

IMG_0808.JPG
Eén van de hoofdredenen voor ons om naar Japan te gaan was de treinlunch die Bento heet. We hebben er zelfs een kat naar vernoemd. Elke streek en soms elk station heeft z’n eigen versie. Het is een koude maaltijd met heel veel verschillende smaken en ingrediënten. Dit is de Bento uit Hiroshima, dat zie je aan het esdoornblad. Er zit van alles in, vlees en vis, paddenstoelen en groente en allerlei smaakjes rijst, genoeg voor twee. Geweldig en het kost ongeveer vijf euro…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *