Onderweg naar Hiroshima

Kyoto/Hiroshima – Het is tijd om Kyoto te verlaten. Ik voel minder spijt dan na Tokyo, Liesbeth waarschijnlijk juist iets meer. De heerlijke Shinkansen staat al te trappelen op het spoor. We gaan naar Hiroshima, een rit van een uur.

IMG_0758.JPG
Onderweg stoppen we aan het water voor de lunch. Het wordt de Japanse variant van een uitsmijter of misschien een boterham met kaas.

IMG_0759.JPG
Dit is Udon, dikke noedels van tarwe. Het is warm dus eten we het koud, dat kan je zien aan de manier van serveren, de noedels liggen op een bamboe matje. Een kommetje zoute koude bouillon om te dippen en standaard fijngesneden lenteui.

IMG_0760.JPG
Liesbeth heeft bijna hetzelfde, alleen heeft zij Soba gekozen, dat zijn noedels van boekweit met veel smaak en dito vezels.

IMG_0761.JPG
Voor onderweg in de trein koopt Liesbeth altijd wat lekkers, eigenlijk altijd producten bedoeld voor kinderen omdat die er vaak gaaf uitzien. Dit zijn zoute stengels uit Hokkaido in het noorden van Japan, vanzelfsprekend gepresenteerd door een beer met een hertemutsje.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2019 Ik ga op reis en ik neem mee…

Theme by Anders Norén