Onderweg…

Het begint te wennen, na een paar dagen de rugzak weer inpakken en de trein weer in, op weg naar een nieuw plekje. Het bevalt ons steeds beter om alvast het volgende adres te reserveren. Dat scheelt enorm veel tijd, anders moet je in een nieuwe stad -zonder internet- op zoek naar iets nieuws met als resultaat dat je vaak niets meer aan de dag hebt.
We vertrekken uit Kagoshima, er is een typhoon onderweg die voor flinke problemen gaat zorgen. Treinen maar vooral boten vallen uit of varen al niet meer. In ons pension een chagrijnige Amerikaan die onderweg was naar Okinawa, een bootreis van zes dagen. Wij hebben besloten om naar Beppu te gaan, een stad aan de oostkust van Kyushu, halverwege het eiland. De storm trekt meer zuidelijk voorbij dus waarschijnlijk zitten we daar veilig. Ook stond Beppu gewoon op ons lijstje vanwege de enorme hoeveelheid kuuroorden en warmwaterbronnen.

Liesbeth heeft gereserveerd voor de Shinkansen Sakura, we moeten overstappen op een lokale trein in Kumamoto. Deze trein brengt ons door de bergen naar de oostkust van Kyushu. Hij blijkt helemaal vol te zitten, we kunnen nog net een paar stoelen vinden. Gelukkig maar want de rit duurt meer dan drie uur.

IMG_0854.JPG
Even wat uitleg over de wissels in de bergen, vooruit, achteruit en weer verder!

IMG_0856.JPG
Het is inmiddels slecht weer aan het worden, mist en dat levert mooie plaatjes op!

IMG_0855.JPG
Ja hoor, we zijn er nog. Kijk ze genieten, de schatten!

One thought on “Onderweg…

  1. Marije

    Ha Liesbeth en Jeroen,
    Heel erg leuk om jullie reis te kunnen volgen! Geniet er van, zolang het nog duurt.
    xxx Marije

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *