Nippori en Nezu Shrine Festival

Tokyo/Nippori – Liesbeth had met Akiko afgesproken in Nippori. Er was een groot feest aan de gang ter ondersteuning van de plaatselijke tempel Nezu. Man, het leek wel carnaval. Allerlei groepen, families, vrienden, maar ook groepen uit dezelfde straat die gekleed in ‘happy coats’, een soort boerenkielen, door de straten rondom de tempel trokken terwijl ze prachtige wagens zonder wielen droegen. Dit met veel lawaai en verkeersopstoppingen.

IMG_0712.JPG

IMG_0713.JPG

IMG_0714.JPG

Overal muziek en mensen, een enorme gemeenschapszin en heel gezellig. Op het terrein van de tempel stond het vol met kraampjes met speciaal festivaleten zoals Takoyaki (ballen met inktvis) en veel drank. Ook was er veel te doen voor de kleintjes, zoals een stalletje om je eigen goudvisje te vangen met een netje en een soort touwtje trekken.

IMG_0718.JPG

IMG_0716.JPG

Terwijl het langzaam donker werd, gingen overal de lantaarns aan en werd de sfeer nog beter.
Toen we op zoek gingen naar een restaurantje, kwamen we nog een paar groepen tegen die nog steeds door de steegjes dwaalden met hun praalwagen.
Akiko woont in Nippori dus wist ze de beste plekjes om te eten, zulke vrienden heb je nooit genoeg. Het werd een traditioneel Japans restaurant zonder stoelen waar we op een kussen aan een laag tafeltje neergezet werden om vervolgens twee uur lang de fijnste hapjes voorgezet te krijgen, besprenkeld met heerlijke Saké, het was ten slotte feest!

IMG_0717.JPG

Volgende > Bericht

< Vorige Bericht

Geef een reactie

© 2022 Gunforhire.nl