Kyoto IV

Kyoto – We gaan naar de maandelijkse vlooienmarkt bij de tempel Tenman-Gu. Een klein half uurtje fietsen en we zien dat het erg druk en gezellig is.
Iedereen aait bij de ingang een grote bronzen stier over z’n kop dus dat doen wij ook maar. Sommige scholieren tikken daarna hun kruin aan, dat heb ik opgezocht en het gaat om je verstand. De stier wordt verondersteld wijs te zijn en door het ritueel van aanraken kunnen scholieren beter informatie opnemen. Ook oude mensen doen het om hun verstand te behouden.

IMG_0749.JPG

IMG_0745.JPG
Als ontbijt eten we Tako Yaki. Ballen van deeg, gevuld met inktvis. Eigenlijk hoort daar bier bij maar het is nog ochtend dus nee.

Bij een kraampje zie ik een bak vol keukenmessen en dat wil ik wel even bekijken. Binnen drie seconden mezelf flink in m’n vinger gesneden. We zijn in Japan, hier zijn ook de oude messen vlijmscherp.
Na de markt gaan we naar de rivier, daar is het prachtig zitten met grote visarenden en witte reigers.

IMG_0746.JPG

IMG_0750.JPG
Lunch met Mister Donut.

We doorkruisen de oude wijk Gion en komen erachter dat fietsen een probleem is geworden voor Kyoto, het lijkt wel Amsterdam. Je mag bijna nergens parkeren in het centrum en je moet op straat fietsen, dat laatste is vaak levensgevaarlijk.

Volgende > Bericht

< Vorige Bericht

Geef een reactie

© 2022 Gunforhire.nl