Indruk van Kagoshima

Kagoshima is duidelijk een provinciestad. Alles gaat wat relaxter dan in de grote steden. Verder is er nauwelijks Engels te lezen op straat, richtingsborden en bushaltes zijn in het Japans. Ook is het overal op straat erg stoffig, zwarte as van de berg Sakurajima.

IMG_0811-1.JPG

IMG_0816.JPG
Sakurajima, deze actieve vulkaan ligt aan de overkant van de baai op veertien kilometer afstand. Hij rommelt elke dag en spuwt grote wolken as uit die met een oostenwind op de stad neerdalen, overal een zwart stoflaagje achterlatend.

IMG_0818.JPG
Zoals in elke Japanse stad, is het station een belangrijk knooppunt, met grote winkelcentra, restaurants en entertainment. In Kagoshima hebben ze het nogal bont gemaakt met een reuzenrad dat bovenop een groot warenhuis staat. Spectaculair wel, hier kijkt echter niemand ervan op.

IMG_0817.JPG
Het uitzicht op Sakurajima is echt prachtig, er zijn speciale uitkijkpunten in de heuvels waar de bus naartoe rijdt. Vanaf ongeveer 100 meter hoogte heb je een schitterend uitzicht over de stad, de baai en de berg. Die heuvels zijn dichtbegroeid en zitten vol met cicaden en krekels die een gigantisch kabaal maken. Het klinkt als vogels en apen, alles door elkaar maar er is ons verteld dat het echt alleen maar insecten zijn.

One thought on “Indruk van Kagoshima

  1. JAN EN IET

    HOI ,ELKE DAG EVEN EEN STUKJE LEZEN VINDEN WE ERG LEUK, KOMEN JULLIE NOG WEL TERUG? VOLGENS ONS HEBBEN JULLIE HET TE GEK. GENIET ER MAAR LEKKER VAN HIER ALLES GOED LIEFS, JAN EN IET

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *