Eén nachtje in Nara

Nara – Met spijt vertrokken uit Tokyo, daar heb je aan een jaar nog niet genoeg, voor een soort tussendagje in Nara. Dat is een stad onder Kyoto die in het verleden ooit een eeuw de hoofdstad van Japan was. Ook al is dat meer dan duizend jaar geleden, je merkt het nog steeds. Er is een groot groen gebied, Nara Koen genaamd waar alle tempels en belangrijke gebouwen staan, waaronder een schitterende pagode van vijf verdiepingen. Dat zijn bijzondere bouwwerken met een centrale kolom gemaakt van een enorme boomstam. Pagodes overleven alle aardbevingen en moderne gebouwen in Japan zijn vaak gebaseerd op pagodebouw qua constructie. Het park is ook de plaats van het grootste houten gebouw ter wereld dat helaas vijf jaar niet toegankelijk is wegens restauratie, hebben wij weer.

IMG_0719.JPG

Veel leuker en de reden dat we naar Nara wilden, is het feit dat in en rond het park duizenden damherten vrij rondlopen. Deze kleine hertjes zijn heel tam en al honderden jaren gewend aan mensen. Er worden speciale koekjes verkocht om ze mee te voeren. Als je ze een koekje aanbiedt, maken de hertjes een buiging voor je, geinig wel.

IMG_0728-0.JPG

IMG_0729-0.JPG

IMG_0720-0.JPG
Putdeksel in Nara. Elke Japanse stad heeft z’n eigen motief.

Volgende > Bericht

< Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Niels zondag 28 september 2014

    Hi Liesbeth en Jeroen,

    Hertjes die een buiging maken; kunnen die geen les komen geven in het Kroondomein op de Veluwe? Hilarisch wel. Leuk blog ook! Veel plezier nog daar. Geen last gehad van de heftige en plotselinge uitbarsting van de Ontake hoop ik.

    Groet,

    Niels

Geef een reactie

© 2022 Gunforhire.nl