Een eenvoudige maaltijd

Kagoshima – we zijn eigenlijk in Kagoshima om een beetje te relaxen want tot nu toe doen we veel teveel dingen. We zijn redelijk aan de latten allebei, Liesbeth is erg moe en ik loop te strompelen met een gare rug. Dan maar de bus genomen naar de zee. Dolphin Port is het doel, daar willen we met de voetjes in de foot onsen en misschien wel iets eten.

IMG_0832.JPG
Buiten is het 34 graden en wij zitten met de voeten in water van 60 graden, tuurlijk joh.

IMG_0792.JPG
Iets eten aan de boulevard. Commerciëler wordt het niet, zou je zeggen. In Nederland krijg je dan friet of een hamburger voor te veel geld, hier eten we Sashimi, rauwe vis als set menu. Verschillende soorten vis van zeer hoge kwaliteit en dat voor de prijs van een hap van de snackbar!

IMG_0798.JPG
‘s Avonds maken we een rondje om het station en komen we vlakbij iets heel leuks tegen. Een soort markt met piepkleine straatjes met allerlei horeca met elk precies hetzelfde vierkante oppervlak. Elk zaakje heeft ruimte voor acht gasten zodat het net lijkt of je bij iemand thuis op bezoek bent die voor je kookt. We zijn maar even aangeschoven in een cafeetje en het was heel leuk. Naast veel drank had hij allerlei hapjes op een stokje die niet gegrild werden maar gekookt in bouillon. Weer eens iets anders en de sfeer was uitstekend. We zaten op kleine krukjes aan een barretje waarachter gekookt en getapt werd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *