De herfst is begonnen…

We gaan met de boot naar de vulkaan aan de overkant van de baai, daar is een dorpje en ik wil eindelijk eens een keertje vissen. Met de bus naar Dolphin Port, van daaruit vertrekken de veerboten elk kwartier (!) naar de overkant. Wij hebben een sightseeing kaart gekocht waarmee we twee dagen met bus, tram en boot kunnen. Er blijken minstens zes verschillende maatschappijen actief op het gebied van ov dus die kaart werkt als een beperking aangezien ze alle zes dezelfde route rijden en wij niet begrijpen welke bus we wel en niet in mogen. Wel aardig is de speciale boot waar we op mogen die de baai rondvaart zodat we een uur onderweg zijn en niet slechts een kwartiertje. We varen langs grote lavavelden van de uitbarsting van 1914, best aardig.

Wat we heel grappig vinden, is dat de meeste Japanners die we spreken, het koud hebben en de mensen dragen vaak al een vestje of zelfs een muts. Aan de vending machines is de wisseling van de seizoenen ook te zien, er verschijnen warme dranken tussen de koude. Dat ombouwen duurt maar een paar minuten, het blauwe lampje wordt rood en er wordt een kacheltje aangezet.

IMG_0820.JPG
De middelste rij is warm, of hotto, zoals ze hier zeggen.

IMG_0801.JPG
Liesbeth drinkt graag Royal Milk Tea, sterke zoete thee en dan dus gloeiend heet. In Japan drinken vooral oude mensen warme drankjes. Voor de afwisseling probeer ik een soort Grog met honing. Heel bijzonder want het is nog steeds meer dan 30 graden en in de zon zitten is voor ons te warm.

IMG_0782.JPG
Op het eiland aangekomen, blijkt de haven de hoofdattractie te zijn. Verder is het vooral grauw van de as. Wel bijzonder is dat de winkels hun logo’s en buitenreclame aangepast hebben aan de berg, alles is dezelfde kleur bruin. We maken een rit van een uur met een bus naar een uitkijkpunt halverwege de vulkaan waar ook een bezoekerscentrum is. Vooral het grauwe is wat het meeste opvalt. Ook is het geen helder weer zodat Kagoshima, dat nu aan de overkant ligt, nauwelijks te zien is.

Wel leuk is het voetenbad aan de zee met zwavelwater uit de diepte, na een wandeling is dat erg fijn ook al ruikt het naar rotte eieren. Het water is meer dan 60 graden Celsius en daar moet je echt aan wennen, erg warm.

IMG_0821.JPG
Het park aan de baai met op de achtergrond het overdekte voetenbad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *