Raarrr…

Vanuit Hachinohe rijden we het binnenland weer in, op weg naar een ander groot kratermeer, Lake Towada. Van daaruit stroomt een rivier door een dal dat beroemd is om z’n herfstkleuren en de 26 watervallen.

Het graf van Jesus. Gestorven op 106-jarige leeftijd. Ik vraag me af of er hier mensen zijn die dit verhaal echt geloven…

We passeren een bordje met een christelijk kruis erop en slaan af om te kijken waar het over gaat. Als we uitstappen, blijkt het iets heel raars te zijn. Er staat een soort kerkje tussen de herfstkleuren en er is verder niemand. Op het bord staat een bizar verhaal, namelijk dat Jezus hier begraven ligt, na een lang leven geleefd te hebben in Japan. Zijn broer Isukuri, heeft ‘casually’ z’n plek aan het kruis ingenomen. Toch aardig van hem.

Het hele verhaal, in twee talen…

Het is een mooi plekje, compleet met gedenkplaat van de Israëlische ambassade. Dit vinden wij wel typisch Japan, zo vreemd allemaal.

Die kleuren, echt prachtig!

Halverwege naar het meer blijkt het al enorm druk, overal staan mannetjes het verkeer te regelen. Het dal is afgesloten voor auto’s en we worden omgeleid over de oude weg door de bergen langs het meer. Het is behoorlijk spannend, haarspeldbochten, afgronden en heel veel auto’s. Als we bij de pas aankomen, is er een uitkijkpunt waar het uitzicht over het meer adembenemend mooi is. We zitten op 150 meter hoogte en met tegenlicht levert dat prachtige plaatjes op.

Lake Towada. Het is een caldera in een veel oudere caldera. Het meer is honderden meters diep…

Volgende > Bericht

< Vorige Bericht

1 Reactie

 1. Charles maandag 4 november 2019

  Ha die Liesbeth & Jeroen,
  Ik wil al tijden op jullie blog kijken maar het kwam er maar niet van. Ben natuurlijk bang, vanwege de naam die jullie aan jullie blog hebben gegeven, ik door de veiligheidsdiensten van bed wordt gelicht.
  Prachtige foto’s en goed te weten dat Jezus 106 is geworden. Uiteindelijk is ie dus toch voor lange tijd opgestaan. Iets meer zonnetje had misschien wel gemogen maar dat kan altijd nog komen. Veel plezier de resterende tijd.
  Hier alles OK!!
  Veel groeten Charles de Smet

Geef een reactie

© 2021 Gunforhire.nl