Weer naar Japan

Het is bijna zover, eind oktober gaan we weer naar Japan. De reis bestaat deze keer uit drie delen, een campertrip, een dikke week AirBnB in Kyoto en ruim twee weken in Osaka.

Het rondrijden met een camper in 2017 is ons zo goed bevallen dat we dat dit jaar dunnetjes overdoen. We hebben ditmaal een grotere auto gehuurd en gaan vanaf Narita naar het noorden. De foto boven het artikel is de krater Jododaira in Fukushima prefecture. Daar rijden we de eerste dag naartoe, en het idee is om ‘s morgens vroeg vanaf de rand van de krater de zon op te zien komen, een goed begin van de vakantie. Vanaf daar rijden we verder naar het noorden, naar Tohoku, een streek die vooral in het najaar de moeite waard is in verband met de schitterende herfstkleuren.

Tsurunoyu onsen in de bergen bij Lake Tazawa…

We gaan ongeveer 2200 km rijden in 13 dagen. Ik heb de route gebaseerd op verschillende onsen, natuurlijke hot springs die je in dat gebied werkelijk overal tegenkomt. Meestal vind je die onsen bij of in luxe hotels, ryokan genaamd, waar Japanners logeren voor de totale belevenis, luxe slapen, eten en tussendoor in bad in de natuur. Wij hebben natuurlijk die camper bij ons voor overnachtingen, en gelukkig bieden de meeste onsen de mogelijkheid voor een dagpas. Voor minder dan vijf euro kan je een paar uur gebruik maken van de verschillende baden en andere faciliteiten.

Kyoto staat vooral bekend om z’n duizenden tempels en shrines…

Als we de camper weer ingeleverd hebben, gaan we met het treintje van Narita naar Tokyo Station om te eten bij Rokurinsha aan Ramen Street in de kelder van het station. Daarna stappen we in de shinkansen naar Kyoto, 900 km in minder dan drie uur. Kyoto kennen we al, dit keer hebben we een appartement in het noorden van de stad, de verhuurder stelt naast z’n huis twee elektrische fietsen beschikbaar zodat de hele stad binnen bereik komt. Voor appartement plus fietsen zijn we minder dan 45 euro per nacht kwijt. Dit keer willen we een paar dingen gaan bekijken die we nog niet kennen en ook een aantal bekende plekken opnieuw bezoeken.

Fushimi Inari, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan…

Het meest kijk ik uit naar Fushimi Inari, de berg met de tienduizend poorten. Daar willen we ‘s nachts naartoe, dan is het uitgestorven en spookachtig mooi verlicht door lantaarns…

Meer dan duizend van deze hertjes lopen vrij rond in Nara, in en rond het park…

Na acht dagen Kyoto gaan we met de trein een dag naar Nara, daar leven hertjes die tam zijn en zich vrij door de stad bewegen, heel bijzonder. Eind van de dag reizen we door naar Osaka, die stad is nieuw voor ons. Het is de meest westerse stad van Japan qua mentaliteit, de mensen zijn wat opener, leggen sneller contact met buitenlanders dan in bijvoorbeeld Tokyo. Ook heerst er een echte eetcultuur, de stad heeft meer Michelin sterren dan Londen, Parijs en New York opgeteld. Er is overal street food te vinden, dat lijkt ons wel wat…

Volgende > Bericht

< Vorige Bericht

2 Reacties

 1. Dick maandag 21 oktober 2019

  Hoi Liesbeth,
  Het zal vast een prachtige vakantie worden, wens jullie nogmaals een hele fijne vakantie.

 2. Jan en Netty vrijdag 25 oktober 2019

  Hoi Jeroen en Liesbeth,
  Jullie verslag met veel plezier gelezen. Blijven jullie volgen.
  Geniet samen van deze bijzondere vacantie!
  Groetjes Jan en Netty!

Geef een reactie

© 2021 Gunforhire.nl