Hachinohe

We zijn vanuit de bergen van Hachimantai naar de Stille Oceaan gereden, naar de stad Hachinohe. Daar zijn we voor een bijzondere markt, die elke zondagochtend gehouden wordt vanaf vijf uur ’s morgens. We zetten de camper op een heuvel vlakbij de werf waar de markt gehouden wordt. Er is een klein parkje en natuurlijk prima sanitaire voorzieningen.

Heerlijke ramen, noedels in een bouillon getrokken van varkensbotten en sardines…

Er moet wat gegeten worden, volgens Google maps is er een sushirestaurant op anderhalve kilometer. We wandelen erheen door de wat armoedige stad. Voor de deur blijkt het enigszins boven ons budget te liggen dus lopen we terug naar de hoofdstraat. Daar komen we een ramen restaurant tegen van een bekende keten, Go-men Ramen. Mijn gokje blijkt een prima keuze, tonkotsu ramen met curry, echt geweldig.

Zonsopkomst vanaf de heuvel in Hachinohe waar we geparkeerd staan…

De volgende ochtend worden we wakker vóór de wekker, de jet lag is nog niet over. We genieten even van de zonsopkomst maar dan moet er vertrokken worden, er wacht een markt op ons. Bovendien is het al half zes!

Verse eitjes per emmertje, wie wil dat nou niet…

De producten worden meestal rechtstreeks vanuit de auto verkocht. Elke boer in Japan heeft zo’n mini-bakwagentje…

Deze geraniums worden gegeten als tempura, licht gefrituurd in een jasje…

Natuurlijk is er vis, alle soorten die je maar kunt bedenken…

Het is nog niet erg druk, weinig toeristen, voornamelijk mensen uit de buurt en veel boeren uit de omgeving die hun waren verkopen.

Deze visser grilt de vangst van die nacht op stokjes rond een vuurtje in een grindbak achterop z’n wagentje…

Een zoet broodje, bijna een schuimpje, met daarin een eitje. De combinatie van zoet en hartig is heel gewoon in Japan…

Een lange rij met olie om kip te frituren. Dit is razend populair…

Dit is Yaki Shoronpo, kleine pasteitjes gevuld met vlees en bouillon. Verrukkelijk…

Liesbeth heeft dango, taaie rijstballen met een stroopachtige sojasaus en Amazake, een warm drankje dat gemaakt wordt van de resten van de productie van sake…

De reden dat wij er zijn is het eten waar Tatehana – zo heet de markt – om bekend staat. Er is van alles, van verse koffie, brood en gebak tot traditionele Japanse gerechten zoals gedroogde vis, mochi en gegrilde kip. Na een uurtje wordt het erg druk en besluiten we om te vertrekken, er moet weer gereden worden…

Volgende > Bericht

< Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Marianne vdBoogaard dinsdag 5 november 2019

    Het water loopt me werkelijk in de mond…..

    Wel ’n late reactie maar soms loopt het zo.

Geef een reactie

© 2019 Gunforhire.nl