Goedkope sushi

Goedkope sushi

In Japan wordt anders naar sushi gekeken dan wij denken. De meeste Japanners vinden het lekker, maar ook een beetje ouderwets. Wat vooral onder jongeren heel populair is, is de goedkope kaiten sushi. Kaiten betekent lopende band, het eten komt op schaaltjes in optocht voorbij langs je tafeltje. Wij houden ervan, het is vaak bizar goedkoop en de kwaliteit is redelijk. Het kost meestal 100 yen per bordje, dat is 85 cent. Dat betekent dat je voor minder dan tien euro je buikje vol hebt. Bovendien is de keuze enorm, zo’n kaiten sushi restaurant heeft vaak wel 150 soorten om uit te kiezen.

In Aomori kwamen we de eerste tegen, Kappa Sushi. Het zijn ketens met honderden vestigingen door heel Japan. Naast Kappa zijn er Sushiro, Hamazushi en nog een paar. Ze lijken sterk op elkaar. Kappa is een Japanse watergeest, niet zo lief als op de foto. Hij lokt mensen het water in zodat ze verdrinken.

Magere tonijn met gember en lente ui…

Dit is otoro, vette tonijn, echt heerlijk. Die kost het dubbele, 180 yen. Maar dat is nog steeds absurd voordelig.

Dit zijn opengeklapte garnalen, ook die kan je prima rauw eten…

Maar goed, goedkope sushi dus. Verschillende soorten tonijn, inktvis en schelpdieren om te proberen, bijzonder leuk en al gauw staat er een flinke stapel lege bordjes. Water en groene thee zijn gratis, frisdrank is goedkoop en bier is duur, dus dat laatste slaan we mooi over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *